Haradinaj: Shumë e dëmshme për Kosovën, nëse veç një ushtar i UÇK-së dënohet

Haradinaj: Nëse veç një ushtar i UÇK-së dënohet, shumë e dëmshme për Kosovën.

A po gjykohet UÇK apo individ brenda UÇK-së?

“Secili individ është UÇK” thotë ish-komandanti i Zonës Operative të Dukagjinit Ramush Haradinaj dhe e sheh si “një su.lm ndaj UÇK-së” Gjykatën Speciale që po gjykon pjestarët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Për “Indeks-Intervistë” Haradinaj thotë se kjo Gjykatë mund t’i sjellë Kosovës dëme të mëdha.

“Nëse vetëm një ushtar i UÇK-së, një pjestarë i Kosovës, dënohet për pastrim etnik, për kr.ime kundër njerëzimit, apo kr.ime të natyrave tjera, janë shumë të dëmshme për Kosovën” – ka thënë ai në Indeks Intervistë.

Gjykata Speciale ishte votuar në Kuvendin e Kosovës gjatë qeverisjes së presidentit të tanishëm Hashim Thaçi.